Barolo Bussia DOCG 2017

Varenr.: 170

Kr. 325,00

Kategori: Rød. Lagringspotentiale: +20 år.

Dette er en utrolig lækker Barolo. I de år Franco Conterno ikke producerer en Barolo Riserva fra Bussia Cru-marken produceres i stedet denne Barolo Bussia. Produceret på nøje udvalgte Nebbiolo druer fra den "lille" Cru-Bussia mark i kommunen Monforte d’Alba. En af de mest legendariske Cru marker i Barolo.


Farve: Lys rubinrød farve med bløde orange toner.

Duft: Rige og komplekse blomsterdufte. Man kan ane Vanilje fra de nye fade.

Smag: Smagen er rig, tæt med en let sødme i perfekt samspil med den lette garvesyre. På samme tid fyldig og delikat.

Passer til: Denne Barolo er en perfekt ledsager til mange retter. Men rødt kød gerne grillet, vildt men også som ledsager til forskellige kryderede oste.

Er også en fantastisk meditationsvin. Vinen indeholder mange lag af smagsnuancer som nærmest er fortryllende. En bedre Barolo skal man lede længe efter.


Druesort(er):
Nebbiolo 100%. Af klonerne Michet og Lampia.
DOCG:
Barolo (Cru: Bussia)
Område:
Langhe
Region:
Piemonte
Producent:
Franco Conterno
Alkoholindhol:
14 - 15%
Anbefalet
serveringstemperatur:
16–18°C

Barolo Cru BUSSIA DOCG

Fra pavillonen på Cascina Sciulun, er der en fantastik udsigt over vinmarkerne som omkredser ejendommer og oppe på bakken ligger den lille landsby Bussia (Bussia di Monforte d'Alba) som har givet navn til Barolo Cru vinen ”Bussia”. Denne vin er en af de mest berømmede af Barolo’s Cru vine.

Billedet viser Frano Conternos Cascina Sciulun med mark inddelingerne.


Det orange område på nedenstående kort (udsnidt af det officielle Barolo kort) viser en del af Cru Bussia området. Den røde cirkel er Franco Conterno's ejendom Cascina Sciulun i kommunen Monforte d'Alba.

Man kan altid overveje om en pris på 300,- kr. er dyrt for en flaske vin. På Conterno’s hjemmeside kan man læse, at Conterno på 1 ha vinmark (100 m X 100 m) bruger, hvad der svare til 630 timers manuelt arbejde. Det være sig beskæring, klipning, pløjning ect.

Riserva betegnelsen kan tilføjes etiketten, hvis vinen har opnået en alder på min. 62 måneders lagring mod de normale 38 måneder før kommerciel frigivelse, hvoraf mindst 18 måneder skal have været på egetræsfade (for både almindelig og reserva).