Cenerentola (Askepot) Orcia Doc Biologico 2018

Varenr.: 175

Kr. 255,00

Kategori: Rød. Lagringspotentiale: +10 år.

Cenerentola Orcia Doc er en biologisk vin. Cenerentola (Askepot) har ligesom den unge pige i eventyret to ældre og rigere søstre. De to søstre bliver inviteret til Prinsens bal, mens Cenerentola (Askepot) skal blive hjemme.

Cenerentola-vinen tilhører en Doc appellation kaldet Orcia. Appelationen blev skabt den 14. februar 2000 (Valentinsdag) og ligger mellem områderne Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano. Orcia-regionen er derfor den yngste og mindst kendte af søstrene ”Orcia”, ” Brunello di Montalcino” og ”Vino Nobile di Montepulciano".

Hvad er det så for en magi, der kan bringer Cenerentola til at slå sine to store søstre og til slut vinde Prinsen på den hvide hest? Forklaringen er en toscansk druesort, der blev forladt for omkring et århundrede siden, Foglia Tonda, men nu genopdaget og sammensat med Sangiovese. Kombinationen danner en meget spændende blanding: den første er elegant, den anden er kraftfuld.

Donatella Cinelli Colombini, har fortsat eventyret, og satset på denne mærkelige drue-kombination. Det har taget Donnatelle cirka 15 år at skabe denne vin: fra dyrkning af vinstokke, høst, vinificering og fadlagring.

Et ihærdigt arbejde, der nu endelig bringer salgstallene op og får de internationale vinanmeldere til at bruge de helt store gloser: I nogle år har den krydset den magiske 90/100-grænse i internationale vurderinger, og i de sidste par årgange er den nået op på 93/100.

Cenerentola (Askepot) kan nu endelig afslutte eventyret med en triumferende belønning. Cenerentola er ved at blive en decideret kultvin, anderledes end alle andre og med en lille krone på etiketten, fordi denne vin, ligesom i eventyret, først skulle så meget ondt igennem, men nu endelig har scoret Prinsen og det halve kongerige.

2018-årgangen er den første certificerede BIO økologiske årgang af Doc Orcia Cenerentola. En must try vin som både er intens, kompleks, fløjlsagtig og på alle måder en imponerende vin.

Produceret 9.000 flasker.


Farve: Intens og strålende rubinrød.

Duft: En helt særlig inten duft rammer næsen. En duft med kompleksitet og finesse. De primære aromaer er modne røde frugter sammen med blomsteragtige noter af violer og mørke krydrede aromaer af peber, enebær og citrus.

Smag: En meget intens, rund og harmonisk smag rammer ganen. Den har en fløjlsblød struktur, hvor alkohol og frugt balancerer en sammensætning af syrer og tanniner som er helt perfekt. Lang, behagelig og velsmagende finish.

Passer til: Vinen er velegnet til kødretter og lagrede oste. Også fremragende mellem måltiderne med salte kiks og pålæg.


Druesort(er):
Sangiovese og Foglia Tonda
DOCG:
Orica DOC
Område:
Orica
Region:
Toscana
Producent:
Donatella Cinelli Colombini
Alkoholindhol:
15%
Anbefalet
serveringstemperatur:
18–20°C

Cenerentola (Askepot) Orcia Doc Biologico

Donatella Cinelli Colombini - råder over to vingårde: Fattoria del Colle og Casato Prime Donne
Casato Prime Donne ligger i den nordlige del af Montalcino området og Fattoria del Colle fra 1592 er beliggende i Trequanda i det sydlige Chianti område i Doc Orcia regionen.

Donatella Cinelli Colombini fortæller, at hun blev født ind i vinens verden. Familien har haft jordbesiddelser i Montalcino siden slutningen af ​​1500-tallet og har altid produceret vin.

Donatella fortæller om vinerriet: I 1998, da jeg forlod mit fødehjem og min forældres ejendom, gav de mig to vingårde som begge trængte til reparation og på begge ejendomme var der også vin, noget af det Brunello, som stadig lå og lagrede på fade.
"Jeg havde brug for en kældermester til at vinificere og aftappe vinen, således jeg kunne, finansiere opstarten af ​​mine nye ejendomme. Derfor kontaktede jeg Ønologiskolen i Siena og spurgte efter en god elev som ville være interesseret i jobbet som kældermester".
De svarede, at de ikke havde nogen egnede elever og at man som regel skulle kontakte skolen år i forvejen. Da jeg endnu engang stillede samme spørgsmål, men præciserede, at jeg var interesseret i en kvindelig elev, ændrede svaret sig. "Selvfølgelig" svarede de "dem har vi mange af, men ingen vingårde vil ansætte dem".

På baggrund af dette overraskende svar, besluttede Donatella at ændre tingene. Hun ville bevise, at en vingård ikke har brug for muskler, og at kvinder lige så godt kan frembringe fantastiske kvalitetsvine.

"Prime Donne"-projektet var født. Grundtanken en helt igennem kvindelig bemandet vingård. Fra dyrkning, vinificering, daglig draft som markedsføring og salg, ja, kort sagt alt.

Missionen er i den grad lykkes for Donatella. Mange af Donatella's vine score over 90 points ud af 100.