Brunello
Kilde: winemag.com og robertparker.com - bearbejdet af UniqueWines.dk
96-100 Exceptionel |
90-95 Fremragende |
80-89 Over gennemsnittet men ikke fremragende |
70-79 Middel |
60-69 Under middel |
<59 Dårlig |
2021 | Kommer snart |
Wine Enthusiast: 92 Wine Advocate Robert Parker: 0 Gennemsnit: 92 |
2020 |
Årgangen 2020 må for Brunello forventes, at blive rigtig god.
Brunello Consorzio(et) har vurderet 2020 som en 5-stjernet årgang. Dette baserer de på det ideelle vejr i 2020. Så forventningen er forståelig. Mens sommeren var varm, med et par varmespidser, var aftenerne kølige, hvilket bevarede den nødvendige syregrad i mosten. Vinene udkommer først i 2025, så det er lidt tidligt at vurdere denne årgang, men alt tyder på, at 2020 bliver et fremragende år for Brunello di Montalcino. |
Wine Enthusiast: 93 Wine Advocate Robert Parker: 0 Gennemsnit: 93 |
2019 |
Årgangen 2019 må for Brunello forventes, at blive rigtig god.
Et af de mest mærkbare og uundgåelige aspekter ved vækstsæsonen var den ekstreme sommervarme. De høje temperaturer, sandsynligvis et direkte resultat af klimaændringerne, udgjorde på et tidspunt en alvorlig fare for de forskellige vinmarker, ikke bare i Brunello, men i hele Toscana. Afgørende regnskyl kom dog vinmarkerne til hjælp mod slutningen af ??juli. Disse regnvejr skånede de fleste vinmarker for den truende tørke. Også selvom nogle producenter uundgåeligt tabte udbytter grundet planternes varmestress. Det varme vejr fortsatte til september. Tidlige rapporter tyder på, at høståret 2019 bliver en stor succes. Der vil blive tilvirket Brunello di Montalcino i meget høj kvalitet. |
Wine Enthusiast: 95 Wine Advocate Robert Parker: 0 Gennemsnit: 95 |
2018 | En regnfuld start på sommeren blev efterfulgt af en periode med tørt vejr og varme ind i september. Dette betød druer med en fantastisk farve og med rigelige polyfenoler. Det kan forvents, at vinene kan ældes i lang tid og vil få en lækker elegance. |
Wine Enthusiast: 88 Wine Advocate Robert Parker: 92 Gennemsnit: 90 |
2017 | Som med så mange andre vinregioner resulterede en kombinationen af frost, tørke og varme i en lille vinproduktion, som oven i købet ikke havde de bedste værdier. Selvom det skulle resultere i et godt koncentrationsniveau, kan Sangiovesen være præget af stærke tanniner. |
Wine Enthusiast: 88 Wine Advocate Robert Parker: 88 Gennemsnit: 88 |
2016 | Endnu en god årgang i Toscana. Der blev produceret vin med dyb farve og imponerende duft. Udbyttet faldt dog med op til en femtedel sammenlignet med gennemsnittet. |
Wine Enthusiast: 93 Wine Advocate Robert Parker: 98 Gennemsnit: 95,5 |
2015 | En kold og regnfuld vinter gik forud for et uregelmæssigt forår efterfulgt af et usædvanligt varmt og tørt sommervejr, hvilket skabte små klaser af Sangiovese, så udbytterne var lavt over hele regionen - forværret af adskillige voldsomme august-haglvejr. Koncentrationsniveauerne er meget gode. |
Wine Enthusiast: 91 Wine Advocate Robert Parker: 97 Gennemsnit: 94 |
2014 | En kølig, våd sæson med mangel på sol gjorde fuld modning vanskelig; lille afgrøde, hvor mange producenter afklassificerede Brunello. |
Wine Enthusiast: 83 Wine Advocate Robert Parker: 88 Gennemsnit: 85,5 |
2013 |
Lavere sommertemperaturer end i tidligere år, terræn rig på vand og en lang vegetativ fase er de vigtigste træk ved Brunello di Montalcino 2013-årgang. Traditionelt er disse tre elementer grundlaget for vine, der er længe levende, komplekse og mindeværdige.
Først forudsigelser var, at året ikke ville blive et fremrgende Brunello di Montalcino år, men efter modning i tønderne har vinen afsløret kompleksitet, elegance og finesse. |
Wine Enthusiast: 91 Wine Advocate Robert Parker: 97 Gennemsnit: 94 |
2012 |
Brunello di Montalcino 2012-årgangen havde både de positive og negative sider af et tørt og varmt år. Forskellene i terroir er meget tydelige fra vin til vin, med variationer, der forekommer endda også de enkelte vingårde imellem.
Vinene produceret i vinmarker i kølige og godt ventilerede områder var især afbalancerede. I stedet præsenterede dem, der blev produceret i de varmere områder, en alt for alkoholisk note. Under alle omstændigheder er det en stærk årgang. Og der er en anden sikkerhed: vinene er ikke nemme at drikke nu. Efterhånden som vinene bliver ældre, vil de sandsynligvis fortsætte med at forbedre sig. |
Wine Enthusiast: 92 Wine Advocate Robert Parker: 93 Gennemsnit: 92,5 |
2011 |
For mange i Montalcino er problemet med 2011-årgangen, at den fulgte direkte efter den fantastiske 2010-årgang. Kun de producenter, der forvaltede deres vinmarker godt og beskyttede drueklaserne mod overeksponering, var i stand til at bringe druerne til modenhed med polyfenolerne intakte og få en vin med en dejlig balance og friske frugtnoter, der ikke var "kogte".
Afgørende var således, hvorledes vingården forvaltede arbejdet i vinmarken. |
Wine Enthusiast: 93 Wine Advocate Robert Parker: 92 Gennemsnit: 92,5 |
2010 |
De høje forventninger
til denne Brunello-årgang begyndte allerede at et par år før udgivelsen på grund af prøvesmagningerne
fra Rosso di Montalcino 2010. Ved frigivelse blev de høje forventninger opfyldt
mange vine fra denne årgang er virkelig vidunderlige, og kvaliteten er generelt fremragende og opmuntrende.
Ikke desto mindre var det et år med mange variable, hvor nogle Brunello-vingårde høstede medio september og andre først i midten af ??oktober eller endda endnu senere afhængigt af vinmarkernes højde. Alle vinene har en bedre værdier end gennemsnittet, meget lig den meget berømte årgang fra 2006. Klassen, elegancen og finessen fordelt over hele årgangen ser faktisk ud til at vise et år mere værdigt end andre, hvor næsten alle vingårde præsenteret over gennemsnitet. Mellem små og mellemstore producenter varierer kvaliteten selvfølgelig afhængigt af produktionsområdet såvel som vinproducentens dygtighed og erfaring. Druerne i denne årgang var fremragende, men som altid kan vinen ødelægges under høsten eller i kælderen under vinificering. |
Wine Enthusiast: 98 Wine Advocate Robert Parker: 98 Gennemsnit: 98 |
2009 | Varm sommer gav elegante, frugtagtige og afbalancerede vine i nord; tættere og mere muskuløse i syd. Lys frugt til tidlig nydelse. |
Wine Enthusiast: 95 Wine Advocate Robert Parker: 93 Gennemsnit: 94 |
Consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate.