Viotti Piemonte DOC Albarossa 2013

Varenr.: 136

Kr. 99,00

Kategori: Rød. Lagringspotentiale: 8 til 10 år.


Farve: Intens rubinrød farve med en næsten sort - violet nuance.

Duft: Bløde frugter (blommer, kirsebær, blåbær) med besnærende krydderi antydninger.

Smag: Fyldig og velsmagende med et strejf af friskhed og en raffineret smag af tanniner.

Passer til: Er perfekt til både lyst og rødt kød, ravioli og de fleste oste.


Druesort(er):
100% Albarossa
DOC:
Piemonte Albarossa DOC
Område:
Asti
Region:
Piemonte
Producent:
Viotti
Alkoholindhol:
14%
Anbefalet
serveringstemperatur:
17-18°C


Topvinen fra Viotti vini. En anderledes vin, hvor man bare får valuta for pengene.

Viotti vini - spændende lækre vine - og på Albarossa


Der er 4,5 km mellem Castel Boglione (Piemontehus) og Castel Rocchero (Viotti) en køretur på 6 minutter. Men hvilken køretur. Her ligger vinmarkerne og byder sig til som kæmpemæssige amfitteatre.

Castel Rocchero ligger i den østlige del af Asti provinsen. Her er det druer som Dolcetto, Barbera, Brachetto og Moscato der dominerer. Men det er ikke så meget disse druer der har trukket os til Viotti, der er mere den nye, ukendte og meget lovende drue; Albarossa.

Med lidenskab og dedikation har Bianca Viotti og far Guido fortsat familietraditionen med at vinificere druer og at producere kvalitetsvine. I syv generationer har familien Viotti dyrket vin med passion her i Castel Rocchero, en lille middelalderby beliggende mellem de blide bakker i Alta Langa Astigiana og Alto Monferrato.

I år 2000 begyndte Viotti Vini - som en af de første - at dyrke og producerede vin på Albarossa.

Oprindelsen af Viotti Vini stammer tilbage til slutningen af 1700-tallet. Virksomheden havde dengang sit navn fra Cascina, der ejedes af Viotti-familien, "Cascina Bricco".

Navnet forblev det samme indtil maj 2008, hvor Bianca, den syvende generation af familien, overtog. Til lejligheden blev det besluttet at give et mere identificerende navn til virksomheden, som således blev Viotti Vini.

I dag strækker selskabets vinmarker sig over 16 ha, dyrket med Albarossa, Barbera, Dolcetto, Cabernet Sauvignon og Brachetto med mørke druer, Cortese og Moscato med hvide. I kælderen arbejder Bianca sammen med sin far Guido efter rådgivning fra ønologen Ignazio Giovine.

Virksomheden har altid valgt druerne med omhu og med maksimal respekt for miljøet. Dette medfører en nærmest uendelig kamp for at forsvare vinplanterne mod ukrudt og skadedyr. Da vi spørger Guiodo om netop dette, fornemmer vi virkelig hvilken lidenskab han har over for netop dette område. At beskytte miljøet også med tanke på de kommende generationer. Til vinfremstillingen foretrækkes stål og kun lagring i træfade for nogle enkelte af vinene.

Vinetiketterne er lavet specielt til Viotti Vini af Walter Pozzebon, kunstner og ven af familien.

Fra Bracchetto-druen fås tre vine: den fremragende Bracchetto dʻAcqui “Cartos” og den usædvanlige “Auntignan” tørvinificerede. Duftende og let drikkelige vine. Den tredje er den lækre "El Cuco", en sen høstet-brachette. Fra Muscat er det muligt at få den klassiske Moscato d’Asti og Moscato Passito. Derefter produceres den klassiske Dolcetto d’Asti og Barbera d’Asti. Alle gode vine med en fremragende priskvalitet. Men Albarossa er den drue, der her er mest interessant. Der fremstilles tre vine på Albarossa. En Rosé "Munferiè", som er en meget frisk vin perfekt til de varme somre. Meget interessant er den mousserende vin produceret på den klassiske metode, med navnet "Lù". Som tredje, men ikke mindst, den usædvanlige Piemonte DOC "Albarossa", selskabets topvin.

Men må sige, at Viotti vini virkelig er en fornøjelse at besøge. Der er her en ægte lidenskab for det territorium de arbejder med og for de vine der produceres. Vi blev hilst velkommen i kælderen af Bianca og Guido med stor gæstfrihed, og de smagte vinene var alle et resultatet af det fremragende arbejde, der bliver gjort på vingården. Her får man virkelig tårnhøj kvalitet for pengene.